Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Path Of Thorns




Τι ωθεί κάποιον να κόψει όλους τους δεσμούς του με το καλό ; Τι ωθεί κάποιον στο να γίνει πιστή μαριονέτα της λεγόμενης σκοτεινής πλευράς ή αλλιώς στυγνός πράκτορας του κακού ; Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα είναι η εμπειρία μιας άγνωστης πλευράς ή ακόμη η απόκτηση μεγαλύτερης δύναμης ή αγνώστων δυνάμεων -κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα δυο πρώτα. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά η οποία δεν εξερευνάται συνήθως , αυτή η πλευρά που θα προσπαθήσω να αναλύσω παρακάτω με ελκύει περισσότερο διότι την θεωρώ ως την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ένταξης στην λεγόμενη σκοτεινή πλευρά.


Ας ονομάσουμε την εν λόγω τραγικό χαρακτήρα ως Χ , η Χ λοιπόν ως τα 16 ζούσε στο σπίτι της μητέρας της όπου η εν λόγω μητέρα της την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά , με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τίποτε άλλο παρά την απόρριψη από τους γύρω της. Κάποια μέρα εμφανίζεται ένας τύπος που την ενημερώνει οτι διαθέτει μαγικές ικανότητες και προορίζεται για μια ανώτερη τάξη ανθρώπων και μη που ελέγχουν καταστάσεις και φροντίζουν περιπτώσεις πέραν από την αντίληψη του μέσου ανθρώπου. Φεύγει από εκεί και εισέρχεται σε ένα περιβάλλον που ναι μεν δείχνει να σέβεται κάπως τις δυνάμεις της όμως δεν της δίνει σημασία ούτε προτίθεται να ασχοληθεί μαζί της, για μια ακόμη φορά δέχεται μια απόρριψη ώσπου μέσα σε αυτό το χάος υπάρχει κάποια που προτίθεται αν ενδιαφερθεί και να το δείξει . Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί μια ΄γέφυρα , έχει κάτι να χάσει, κάτι σημαντικό καθότι δνε είχε γνωρίσει αποδοχή από κανέναν μέχρι εκείνη την στιγμή. Τι πρόκειται να συμβεί εάν απειληθεί η ζωή της λεγόμενης γέφυρας ; Όντας το μοναδικό άτομο που έχει ενδιαφερθεί για την Χ , όντας ένα υποκατάστατο μητέρας, φίλης η Χ θα κάνει τα πάντα για να μη τη χάσει. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται ο πειρασμός της λεγόμενης σκοτεινής πλευράς , μονάχα που δεν είναι ξαφνικός ούτε αναπάντεχος, υπάρχει πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο παρασκήνιο -μια φυσιολογική παρουσία για οποιονδήποτε ήρωα. Ο εκπρόσωπος της πλευράς αυτής της προσφέρει αυτό που επιθυμεί μια σίγουρη σωτηρία μέσω διαφόρων τρόπω και τεχνικών που είναι απαγορευμένες, η Χ όντας απελπισμένη θα δεχτεί , δεν την ενδιαφέρουν οι νέες δυνάμεις ούτε οι επιπλέον προοπτικές που μπορεί να δώσει μια τέτοια επιλογή αλλά η σωτηρία του ατόμου εκείνου που δεν την είχε απορρίψει σε κανέναν βαθμό.

Είναι απλό και σαφέστατα πιο τραγικό καθότι ακόμη και πριν την πτώση έχουμε μια ηρωίδα η οποία ενώ είναι μια εκ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων στην οποία πολλοί χρωστούν ακόμη και την ύπαρξη της διάστασης τους δεν ανήκει πουθενά, σε κανένα κοινωνικό κύκλο , το μοναδικό άτομο που είναι κοντά σε αυτή είναι εκείνη η κοπέλα, η καλύτερη τς φίλη , το υποκατάστατο της μητέρας της , μιας αδερφής που δεν είχε ποτέ . Μετά την πτώση θα καταριέται τον εαυτό της για πάντα λόγω των επιλογών της και για τις πράξεις που διέπραξε. Η κατάσταση της είναι σαφέστατα πιο τραγική από αυτή ενός λαίμαργου για περισσότερη δύναμη ή κάποιου περίεργου για το τι διαφορετικό περιέχουν οι διδασκαλίες και οι τεχνικές της σκοτεινής πλευράς , έστω και αν έχουν κοινό στοιχείο κάποιες δόσεις εγωισμού και κτητικότητας , οι οποίες σαφέστατα διαφέρουν σε ποσότητα. Οι μεν δεν αυτοτιμωρούνται ούτε κατατρέχονται από τις τύψεις τους κάθε μέρα , ούτε μισούν τον εαυτό τους τόσο όσο η Χ.


ΥΓ Οι μισοτελειωμένες πληροφορίες είναι σκόπιμες γιατί πρόκειται για μεγάλα σποιλερ ενός επερχόμενου δημιουργήματος μου.


ΥΓ 2 Όχι δεν είμαι σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα γιατί για εμένα δεν υπάρχουν Χριστούγεννα, δεν έχει γίνει γόνιμο το έδαφος και οι συνθήκες για τον εορτασμό τους, είναι απλούστατα μια ακόμη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: